recent

NEXT >

Click image
to move forward

 New house for a Zen teacher

HOUSE FOR A ZEN TEACHER

Designed to serve the needs of the Abbot on the grounds of the Houston Zen Center, this 1,200 square foot residence provides private living spaces and gardens on a busy urban site. Planned for flexibility of use, the plan allows for a small suite of rooms just inside the front door to be isolated from living spaces by means of a large sliding door, to serve as space for student/teacher meetings during meditation retreats. Articulation of the floor plan maximizes private views while optimizing solar orientation and allowing for the development of private gardens as outdoor rooms. The site provides twenty parking spaces for Zen Center members and guests, and additionally supports a substantial vegetable garden and composting facilities.
Continued on next page.