recent

NEXT >

Click image
to move forward

 remodeled heights bungalow

HISTORIC CONTEXT, ADDED VALUE

The clients’ wishes included an expanded kitchen designed for entertaining as well as enjoyment of cooking every day, a strong positive relationship between the house and the back yard, and a new master suite. Although the proposed addition almost doubles the floor area of the existing house, they wanted the addition to provide an integrated, seamless transition between original and new construction. Local historic district requirements called for the design of the addition to strike a fine balance, harmonizing with the original house and its neighbors while remaining distinct enough from the original house to facilitate potential restoration efforts in the future.
Continued on next page.